dimarts, 11 de maig del 2010

CAMINO DE SANTIAGO. 3a ETAPA: AZOFRA - HONTANAS




Sortim d'hora del cutxitrill, ens llevem a les 6, despertem a tota la penya, se jodan, vaja cuesco es va tirar un a mitjanit, va tremolar tota l'habitació, esmorzem una miqueta al Bar Sevilla i olé i camino. Tapat per variar però de moment no plou o sigui que en marxa.

Primer passem per Santo Domingo de la Calzada, que era la destinació que teniem pensada pel dia abans i poc després ja comencem a agafar rectes d'aquelles que no s'acaben mai, envoltats de camps de conreu.




Tot d'una ens trobem que ja hem entrat a Castella-Lleó, una gran senyal ens ho indica, seguim per les gran rectes sota un cel que amenaça pluja de un moment a l'altra.

Es van succeint els petits pobles: Grañon, Castildelgado, Belorado, etc. De sobte ens trobem amb un moument artístic que es visita principalment en hores nocturnes...
Més endavant una bonica esglèsia amb la paret foradada i utilitzada com a vivenda, bastant típic per allí ja que en vam veure uns quants.

Després de Villafranca Montes de Oca comença una forta pujada a un port que ja no recordo el nom i que acaba en un bonic monument a una època que prefereixo no recordar, joder amb les coses que s'arriben a enderrocar i d'això no se n'enrecorda ningú!!





Baixada cap el Monestir de San Juan de Ortega i tot seguit cap a Atapuerca, sí el del Hombre d'Atapuerca. Pujada pel costat d'un terreny militar i baixada per un terreny molt enfangat i cap a Burgos.

A Burgos parem lo just per fer quatre fotills i cap a la destinació del dia, Hontanas, un petit poblet enclotat i on l'alberg que estava gaire bé ple ens acosten a un edifici adjunt, la qual cosa no ens va fer gaire gràcia, recordant el dia anterior però aquesta vegada hi vam sortir guanyant ja que teniem tot l'edifici per nosaltres, amb dutxes noves, etc, etc.