dilluns, 10 de maig del 2010

CAMINO DE SANTIAGO 2010. 1a ETAPA: RONCESVALLES - PUENTE DE LA REINA.


La primera etapa començava a les 4 de la matinada de diumenge, això per a mi, pel Miquel i el David una mica abans per carregar la furgo i passar-me a recollir. Després de recollir-me a mi cap a casa del Carles a recollir-lo a ell i el seu pare i d'allí cap a Roncesvalles falta gent.



Primer tram sovant una mica q havia anat a dormir tard pel tema del Barça i el tercer relleu per mi i fins a Roncesvalles, a estones plovent, ja es veia venir com aniria el temps.
D'arribada a Roncesvalles ja veiem q la cosa està fotuda, encara queda neu a segons quins llocs, aparquem, anem a sellar el passaport i a preparar les coses per iniciar el camí.





Sortím i ens fiquem als primers camins tot enfangats i amb molta aigua, patinades no en faltaven però sense grans inconvenients fins a Pamplona, uns paissatges molt bonics, espatarrants.


Travessem Pamplona de punta a punta, molt bonica també,amb la típica plaça del xupinazo, Parque de la Ciudadela i demés, en direcció al Alto del Perdón.


Però de camí vam fer una volteta ja que ens vam perdre una mica. Això i que anavem una mica cascadets fa que no pugem per la montanya i agafem la carretera fins al port,on ja se sentien uns trons que ens feien acollonir a més amb tota la raó del mon ja que una vegada a dalt va començar a ploure d'una manera bestial, l'aigua fotia mal i tot, total que ens vam cascar uns 5 quilometrills sota la tormenta fins a l'albergue de Puente la Reina on vam arribar tope xops i glaçats.
L'albergue molt bé, tant l'habitació com el menjar i l'endemà ens llevem d'hora i cap a Santo Domingo de la Calçada.