dimecres, 6 de juny del 2007

Volta al Pedraforca

Els dies 18 i 19 d'abril vaig estar fent la volta al Pedraforca, un recorregut de 75 qm aproximadament i 2.600 metres de desnivell acumulat.

Hi vem ser el Miquel, el Carles, el Jordi, el Ricard i jo i vem sortir de Saldes en direcció al Pedraforca, passant pel mirador del Gresolet i pel Coll de la Cabana, fins al Coll del Collell.








Del Coll del Collell vem començar a baixar en direcció a Josa de Cadí, aqui van començar les punxades, ja que la pista estava en bastant mal estat, tot ple de pedres.



De Josa vem començar a pujar cap al Coll de Castellàs, una forta pujada de un 6% de pendent de mitjana. Tot i això alguns anaven "sobrats".
Una vegada a dalt ja de baixada fins al final d'etapa, el poble de Molí de Fórnols, aixó si, acompanyat d'una altra punxada i de la pluja, que va fer que arribéssim ven xops a l'hotel.



L'endemà a primera hora vem iniciar la segona jornada. Per començar de pujada fins la Collada del Reboll (7.1%), després el Coll del Buc (6.8%) i per acabar aquest tram el més alt dels tres, el Coll del Port (6.1%).


Des de Coll de Port, on vem fer un cafetó, baixada fins l'Obaga del Verd, i d'aquí cap amunt fins al Coll de la Mola, una forta pujada acompanyada de la pluja que no ajudar gens.
Des de Coll de la Mola, pelats de fred, a sis graus estavem, i mollats vem començar la darrera baixada fins a Gósol on vem dinar i despres de l'últim tram de carretera vem arribar al punt d'origen, Saldes.

Una bonica i dura ruta en la que, tot i la pluja, vem disfrutar a més no poder.